top of page
bg1.png

Βοτανικές Συνθέσεις Aesthlos
& Ελληνικά Μέλια

Οι συνθέσεις μας συνδυάζουν την ολιστική υποστήριξη των πέντε επιπέδων της υγείας (ή απλώς την «ολιστική υποστήριξη της υγείας»), με μια μοναδική γευστική εμπειρία, που θωρακίζει τον οργανισμό  από κάθε μορφής ασθένεια. Είναι όλες βασισμένες επάνω στις καλύτερες διαθρεπτικά ποικιλίες ελληνικού μελιού, και βεβαίως, ενισχύονται από εκλεκτής ποιότητας βότανα και καρπούς βιολογικής προέλευσης.

 

Οι χημικές αναλύσεις που συνοδεύουν τα μέλια μας πιστοποιούν τις premium ποιότητες αυτών και αποτελούν βασικό εχέγγυο της προσπάθειάς μας για το άριστο, ενώ τα βότανα και όλα τα ενδιάμεσα συστατικά των διατροφικών μας Συνθέσεων προέρχονται αυστηρά από βιολογικές καλλιέργειες.

Ελληνικά Μέλια: το θαύμα της ελληνικής φύσης με τα περισσότερα αντιοξειδωτικά!  

Το μέλι είναι μια ξεχωριστή υπόθεση στο χώρο του τροφίμου. Είναι ένα θαύμα της φύσης στην κυριολεξία. Είναι από τα πιο πολύτιμα, θρεπτικά και υγιεινά τρόφιμα που υπάρχουν και οι λόγοι που τεκμηριώνουν τον ισχυρισμό αυτό είναι αμέτρητοι. Ένας εξέχων εξ αυτών, στηρίζεται σε μια συγκεκριμένη ιδιότητα του μελιού, την αντιοξειδωτική του δράση! 

Η Χρυσούλα Τανακάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια και επικεφαλής του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας στο Τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας του Τμήματος που αποδεικνύουν ότι το μέλι έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Καταπολεμά δηλαδή τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για τον εκφυλισμό των κυττάρων που προκαλεί τους καρκινικούς όγκους. Επίσης αυτές οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες δημιουργούσαν στον οργανισμό τη δυνατότητα να τον "υπερφορτώσουν" με αμυντικούς μηχανισμούς απέναντι σε όλες τις ασθένειες.

Η αντιοξειδωτική δράση που εμφανίζουν τα διάφορα μέλια ωστόσο δεν είναι ίδια. Το Μέλι της Άγριας βελανιδιάς μαζί με τα περισσότερα δασικά μέλια (μελιτωμάτων) είναι τα πλουσιότερα μέλια, τόσο σε αντιοξειδωτικά όσο και σε φαινόλες!

Η Αντιοξειδωτική Δράση των Μελιών

​ * Τανανάκη, Χ. Δήμου, Μ. & Θρασυβούλου, Α. (2015). Βιολογική Δράση των ελληνικών μελιών. Α' Πανελλήνιο Συνέδριο Επαγγελματικής μελισσοκομίας, 100-106. 

Έρευνα από το ΑΠΘ εξέτασε 48 διαφορετικά ελληνικά μέλια και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

Η έρευνα των Τανανάκη, Δήμου & Θρασυβούλου (2015) αποδεικνύει την ευεργετική δράση των ελληνικών μελιών στο ανθρώπινο οργανισμό. Συλλέχθηκαν 48 διαφορετικά δείγματα μελιού από όλη την Ελλάδα και από όλες τις ανθοφορίες, και κανείς δεν περίμενε ότι η σύνθεση τους κρύβει τόσες ιδιότητες, πολύ καλύτερες ακόμα και από τα πολυδιαφημισμένα μέλια του εξωτερικού, όπως πχ το μέλι manuka! 

​​

Ελληνικό Μέλι

Η γλυκόζη και η φρουκτόζη στο μέλι είναι στην πιο απλή τους μορφή. Τόσο εύπεπτες για τον οργανισμό που μπορούν να κάνουν ένα πραγματικό θαύμα. Δεν υπάρχει ουδεμία σχέση με τη ζάχαρη που καταστρέφει τα όργανα και την εύρυθμη λειτουργία τους. Το μέλι όταν μπαίνει στον οργανισμό, αναγνωρίζεται ως "βιολογικό προϊόν" και η απορρόφηση της γλυκόζης στο αίμα γίνεται με μέτρο (παίρνει όση έχει ανάγκη ο οργανισμός) και όχι ανεξέλεγκτη όπως συμβαίνει με τη ζάχαρη.  

Πρόκειται για πολύ σημαντικές ανακαλύψεις που μας θυμίζουν για άλλη μια φορά την ανεκτίμητη αξία που έχει το ελληνικό μέλι και ότι πρέπει να καταναλώνεται οπωσδήποτε δύο φορές κάθε ημέρα. Ακόμη και για όποιον έχει προβλήματα με το ζάχαρο, το μέλι μπορεί να γίνει φάρμακο, με ιδανικό σε αυτήν την περίπτωση να θεωρείται αυτό της κουμαριάς (πικρό) που έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε σάκχαρα. 

Το μέλι είναι από τα λίγα προϊόντα σήμερα που δεν έχει επηρεαστεί από την εξέλιξη του ανθρώπου, τη βιομηχανική δραστηριότητα, τα φυτοφάρμακα κλπ. Η μέλισσα έχει τον τρόπο της να συλλέγει μόνο τα καθαρά λουλούδια, και να παράγει "θησαυρό" σε όποιο μέρος και αν βρίσκεται. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουμε στην αγορά του, είναι να το πάρουμε κατευθείαν από κάποιο πιστοποιημένο και έμπιστο παραγωγό, και όχι τυποποιημένο από κάποια μεγάλη εμπορική αλυσίδα -διότι εκεί ίσως αλλάζουν τα πράγματα. 

Συμπεραίνοντας, η Ελλάδα έχει ένα θησαυρό στα χέρια της.

Μέλι που δεν παράγεται πουθενά αλλού σε ολόκληρο το κόσμο. Και αν πρέπει να γίνει κάτι στο μέλλον αυτό είναι να αναδείξουμε το πλούτο μας και να κάνουμε μια προώθηση που θα φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Να φτάσουμε την Ελλάδα μας στη κορυφή. Γιατί το αξίζει!​

Asset 2_4x-8.png

Μέλια Aesthlos: Mέλι Βελανιδιάς / Μέλι Δάσους

Asset 1_4x-8.png

Η συλλογή των μελιών μας γίνεται από οικογένειες μελισσουργών που έχουν παράδοση τουλάχιστον μισού αιώνα επάνω στη μελισσσουργία, με απολύτως φυσικές και βιολογικές μεθόδους. Η μεταφορά των μελισσών σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα, επιτρέπει τη συλλογή του μελιού από διαφορετικά μελιτώματα και άνθη, δημιουργώντας ένα φυσικό φαρμακείο που προστατεύει τον ανθρώπινο οργανισμό, θωρακίζοντας την υγεία του. Βασικός στόχος μας είναι τα προϊόντα των μελισσών, να φθάνουν στα χέρια του καταναλωτή αγνά και ακατέργαστα, κατευθείαν από την κυψέλη, παρμένα με απόλυτο σεβασμό, κυριολεκτικά μέσα από το σπίτι της μέλισσας.

 

Η συλλογή των μελιών μας (Δάσους και Άγριας Βελανιδιάς) γίνεται ως επί το πλείστων στην ορεινή Ηλεία, στο ξακουστό Δάσος της Φολόης, σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 600 μέτρων, αλλά και στην ορεινή Εύβοια, την πανύψηλη Δίρφυ σε υψόμετρο 1000 μέτρα. Αντίστοιχα το μέλι των Ανθέων προέρχεται από την ορεινή Αρκαδία και την Εύβοια. 

 

Το Δάσος της Φολόης πήρε το όνομά του από τον Κένταυρο Φόλο της ελληνικής μυθολογίας. Όποιος βρεθεί εκεί καταλαβαίνει γιατί οι αρχαίοι έδωσαν σε αυτόν τον τόπο τέτοια αίγλη. Είναι ένα μοναδικό δρυοδάσος στα Βαλκάνια, ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη με έκταση 42.000 στρέμματα και ενταγμένο στο δίκτυο Νatura 2000. Σε όλο το οροπέδιο της Φολόης κυριαρχεί η ευθύκορμη βελανιδιά (δρυς), την οποία ο λαός της περιοχής ονόμασε «Κάπελη», που σημαίνει πυκνό δάσος ή άφθονο δάσος. Η Κάπελη λέγεται και «μπαλκόνι της Ηλείας». Αν βρεθείτε εκτός δάσους, θα καταλάβετε το γιατί. Σε πολλά σημεία, ο ουρανός κρύβεται από τις θεόρατες βελανιδιές. Είναι ένα από τα σπανιότερα δάση, μοναδικό στα Βαλκάνια. Οι βελανιδιές του είναι ψηλές, άλλες ευθείς σαν κυπαρίσσια και άλλες χοντρές πολύκλωνες. Σύμφωνα με τους ντόπιους, στο δάσος υπάρχουν 5 εκατομμύρια δέντρα (!). Το δάσος βρίσκεται σε οροπέδιο, σε υψόμετρο 660 μέτρων. Είναι από τα αρχαιότερα δάση της Ευρώπης, ίσως και γιατί η βελανιδιά δεν καίγεται τόσο εύκολα όσο το πεύκο, γεγονός που βοηθά το δάσος στην αυτοπροστασία του από τις φωτιές.

Το οροπέδιο της Φολόης είναι προστατευόμενος βιότοπος του Natura 2000.

 

Το Δάσος της Στενής από την άλλη ανήκει στα 19 αισθητικά δάση της Ελλάδας με χαρακτηριστικά το περιβαλλοντικό του ενδιαφέρον, τις ευεργετικές του ιδιότητες για την υγεία, την ψυχή και το πνεύμα, τη φυσική ομορφιά του, τη δυνατότητα που δίνει στον επισκέπτη να ξεκουραστεί και να γίνει ένα με τη φύση. Αντίστοιχα και η βλάστηση της Δίρφυς είναι μοναδική με εκτεταμένους δασότοπους από ελάτη, βελανιδιές, καστανιές και πεύκα. Οι περιοχές της Δίρφης: δάσος Στενής και Δελφί είναι επίσης προστατευόμενοι βιότοποι του Natura 2000.

Τα Ελληνικά Μεσογειακά Δάση

bottom of page